Вашиот глас Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Бисер солза – Менче Кадинец

Кога не можам, тоа што не можам како бисер солза ми капнува
Не за друго, но тоа е против мене, а интуицијата ме совладува.
Не сакам од умот да се делам
во туѓи мисли да влезам,
тоа сум јас, моето битие е само мое.
Никогаш едно со едно не се две
го посакувам квалитетот на животот свој
кој ме исполнува.
Не можам туѓа да бидам,сакам
своја да бидам
Не сакам од умот да се делам
Не сакам бисер солза да леам.
Менче Кадинец

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје