Вашиот глас Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Стихови за тебе – Ирена Блажеска

Ќе ти ги подарам

Најубавите стихови

Извезени со ситни букви

Изрезбани низ воздишки

Напишани низ солзи радосни.

Ќе ти подарам и свет

Во кој тивко шепоти иднината

Во кој молчи тагата

Во кој тежнее насмевката.

Свет во кој има само навики

Свет во кој лебдат погледи.

Ќе ти подарам и сон

А во него

Ние среќни

За рацете фатени без осуди

Со надежи

Ќе ти подарам сѐ

Само да бидеш среќен до мене

Да бидеш единствен.

Ирена Блажеска

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје