Литература Македонска поезија Поезија

Грабеж

Лажеш, лажеш!
Животе не си фер!
Луѓе! Ова е грабеж.

Години чекајте, не одете,
ве преколнувам,
младост моја со себе не водете,
еве ви подарувам стих,
оставете ме насамо со неа еден час тих.

Не одвојувај ме животе од младоста,
не кради ја,
не земај ми ја радоста,
уште малку остави ја.

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје