Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Здив на животот – Цветанка Невчева

Чувства на разбој распослани,

нема кој да ги исткае во ноќта како ваза,

длабока без сон,

каде р`ти цвеќето на немирот!

Последни отчукувања, одбројување.

Дојде време за разделба!

И сега е најдолгото никогаш!

Животот и смртта ги дели само еден здив.

Тежок здив на животот.

Цветанка Невчева

Една година без тебе…

Во спомен на Јордан Невчев, вечно ќе живееш во нашите срца!

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје