Вашиот глас Литература Македонска поезија Поезија

Отвори нова книга – Сабахета Мерсими

Остави надежта да воскрсне

во нови идеи исполнети

од возвишеноста на своите

илузии на фантазијата.

Отвори го својот видокруг

кон пространството на

небесното синило на обоениот

хоризонт на опкружувањето

со отвореното срце и душа.

Не затварај ја книгата никогаш!!

Таа е нашата ѕвезда водител

кон престижот на исполнетоста

на душата и нашето постоење

исполнето со илузии на бескрајноста….

Сабахета Мерсими

Слични написи

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје