Мајка – Дијана Станчевска

Ако бев на највисокиот рид,
Знам чија љубов ќе ме следеше сè уште,
мајка ми, моја, мајка моја!

Ако бев удавен во најдлабокото море,
Знам чии солзи ќе дојдат до мене,
мајка ми, моја, мајка моја!

Да бев проклета од тело и душа,
знам чии молитви ќе ме направеа цели,
мајка ми ‘моја, мајка мајка’ моја!

Дијана Станчевска

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?