Поинаква – Сузана Божиновска

Ништо не е исто
Тешко дека некогаш ќе биде
Ова невреме…
Или ова време…
Не личи на пролет
А пролет е
Не, не е пролет
Зима е…
Датумот вели едно
А времето вели друго
Погледот кажува едно
А календарот друго
Исто како кога
срцето зборува едно
Разумот зборува друго.
Едно нешто гледаш
Друго нешто во
длабочината на погледот.
Едно чувство
друг допир…
И сè така во недоглед..
Гледаш зима…
А во себе ја чуствуваш
ПРОЛЕТТА!
Секогаш ќе постојат
две годишни времиња во нас.
Ние сме тие кои
ќе одлучат
кое да царува

Сузана Божиновска

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?