Скриена порта – Сабахета Мерсими

Во позадина на секоја
срeќна порта
стои опиеноста од убавината
на скриениот мирис
на џунџулињата со
различни.
прекрасни
кадифени бои.
Зелениот килим,
лавежот на кучињата
по присутноста
на скриени дeчји
врисоци
и некакви весели
среќни мигови,
палави игри и
детска смеа.

Сабахета Мерсими

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?