Ќе сонувам – Снежана Паноска

Ќе ги сонувам твоите одења и
доаѓања,
времето ќе го бројам со очекувањата
и твоите јавувања,
радувајќи се на секој нов ден
и без тебе дочекан роденден.

Ти ветив, нема да плачам
но солза горчлива окото
ми го мачи,
и како сон бескраен срцето тага
ми го стега.

Но од судбината сине не се бега ,
не се бега,
само верувам дека за арно ќе е,
само за арно сине.

Снежана Паноска

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели