Избор песни: Закрилник – Јосип Коцев

Празниот град во три наутро

те учи дека треба да можеш без секого.

Ползам низ него

како безличните форми насон:

почнувам како еден лик,

се претворам во втор,

и на крајот сум сосема трет,

познат-непознат, топол-студен

закрилник на месечари и сонувачи.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели