Такви ко нас

И кога светот суров ќе ми се засмее иритантно в лице:
– Тогаш ќе почнам да врескам на цел глас.

И кога светот ќе ми го стисне грлото и здроби гласните жици:
-Тогаш ќе најдам во мастилото спас.

Ќе пишувам нема – жива дур сум:
За животот, за сонот, за тишината и темнината – за таквите ко нас.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели