Сонатина – Гане Тодоровски

Сега сме само спокој,
сонуван сакан спокој
самотија и свежина –

Празнично пркни пеперуго,
пепелава пеперуго,
по полскана полежина

Толку е тука тивко,
таинствено и тивко,
токму за троа тагување –

Маѓосно молкот мами,
мрешкави минутки мами
Мирување! Мирување!

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?