Мојот Архангел Михаил

Плавината ме опсипа кога те замолив за штит

Направен од божји оган

Ме опколи со сина сончевина

И ги згмечив роговите  под нозете

Никој веќе не може да ме нападне

Со невидлива леснотија

Да навлезе во моите мисли

Никој веќе не може да ја опипа

Мојата невидлива желба

Само ти си мојата синевина, сончевина

Само ти си мојот штит, заштитник

Само ти ги знаеш сите мои тајни,

Мојот ангел во сино

Мојот Архангел Михаил.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?