Skip to content

Тоа лице на љубовта опасно и нежно – Жак Превер

Тоа лице на љубовта
опасно и нежно
една вечер ми се јави
по мошне долгиот ден
Можеби стрелец беше
со лак и стрела
ил свирач сам
со харфа смела
Веќе не знам
знам само
дека ме рани
можеби со стрела
или со песна
знам само
дека ме рани
засекогаш ме рани
и до срцево крв ми тече
И врела премногу врела
рана љубовна ме пече

Напишете коментар