Молитва (За Тоше) – Даниела Кадинец

М олскавична бол во градиве имам,

зашто засекогаш ќе те немам.

О громна тага во срце ми лежи и

телово на парчиња ми го режи.

Л ицемерна радост душава ми ја теши,

не може меѓу тагата и неа да се реши.

И магинативна среќа во глава ме обзема,

не давам никој од мене да ја одзема.

Т рагично Бог ми те зеде,

зашто сака и таму горе песна да се пее.

В оскреси ја неговата душа,

зашто има и таму кој да го слуша.

А, ноќите за тебе бдеени,

ќе останат во мене засекогаш влеани.

Даниела Кадинец

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели