Прозорци – Јосип Коцев

Насолзени прозорци
чекаат да бидат отворени
со дланки што долго
во ноќта бришеле солзи.
Само така ќе го прикажат светот
ослободен од дождови.
Една од милионите комбинации
на телефонски броеви
го крие твојот глас.
Прозорците се затворени,
а јас остарев барајќи ја.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели