Денови полни топлина – Ирена Блажеска Дончева

Ги сакам овие денови
Полни со срца растреперени
Сите трчкаат таму каде што топлината
Во срцето се населила
Таму каде што и најсилната снегулка
Во душата омекнала
Ги сакам овие денови
Мирисаат на семејство
На љубов
На прегратки
На добрини
И надежи разгорени низ светулки
Преку накитени елкички
И нежни книжни навики.
Сè мириса на празници
Сè потсетува на врели дни
Сè ми мириса на нас
Мириса на среќата.

close

Впиши го војот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели!