Дождлив ден – Сабахета Ета Мерсими

Полека врне дожд,
падна магла
над нас.
Камините се запалени.
Од оџаците
развива чад,
со налет на ветер
силуети летаат кон небото
како самовила извајана…
Имавме премногу
лоши вести
околу солзите и тага.
Нека барем малку
љубов и среќа
во овој момент
засјае околу нас.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели