Предизвик за темнината – Чарлс Буковски

застрелан во око
застрелан во мозок
застрелан во ****
застрелан како заигран цвет

неверојатно како смртта ги опушта рацете
неверојатно колку им се верува на идиотите
неверојатно како се зголемува смеата
неверојатно колку агресијата стана секојдневие
Наскоро морам да објавам сопствена војна на нивната војна
Морам да се држам до моето последно парче земја
Морам да го заштитам малиот простор што го направив и што ми овозможи живот
мојот живот не нивната смрт
мојата смрт не нивната смрт…

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели