Бегство во шумата – Руми

Некои души се ослободиле од своите тела.
Ги гледаш ли? Отвори ги очите за оние
кои избегале за да сретнат други бегалци,

чии срца се здружуваат зашто
ги напуштаат своите лаажни себе
за да заживеат во вистинското јас.

Не ми е гајле ако моите пријатели
скитаат некое време.

Ќе се вратат како насмеани пијаници.
Жедните умираат од својата жед.

Славејот некогаш одлетува од градината
за да пее во шумата.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели