Skip to content

Пет цитати за животот кои секој треба да ги прочита

Денес ви приложуваме пет цитати за животот кои секој треба да ги прочита и да ги запомни. За многу луѓе, било да се познати или не, било да се писатели, поети, политичари, сликари или па, од работничката класа, животот бил и ќе остане интересна тема за разговор или творење.

1. „Крајот на нашите животи почнува дента кога стануваме тивки за работи што се важни“. – Мартин Лутер Кинг

2. „Не се важни годините во твојот живот, туку животот во твоите години“. – Абрахам Линколн

3. „Секогаш држете го лицето кон Сонцето – и сенките ќе паѓаат зад вас“. – Волт Витман

4. „Запомни: Никој не може да те натера да се чувствуваш инфериорно без твоја дозвола“. – Еленор Рузвелт

5. „Ако погледнеш во тоа што го имаш во животот, секогаш ќе имаш повеќе. Ако погледнеш во она што го немаш во животот, никогаш нема да имаш доволно“. – Опра Винфри

Прочитајте и „10 инспиративни цитати за книгите и читањето“.

Напишете коментар