Песна на денот: „Лист“ од Ацо Шопов

Денес ја читаме преубавата песна на Ацо Шопов насловена „Лист“. Песната е кратка, но прекрасна, полна со емоции и симболика. Се надеваме дека ќе уживате во читањето.

Се откина од гранката сам, полека и несетено
и остана во воздухот да лебдее така.
Мислејќи дека е жолта пеперуга, детено
пружи по него рака.

И не се измени ни со прелив мал
на есента божилото.
Само гранката задржа скриена жал,
жал за зеленилото.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели