Skip to content

Романот на Влада Урошевиќ е прогласен за роман за 2022 година

Фондацијата „Славко Јаневски“ го прогласи најдобриот роман на Kонкурсот за наградата “Роман на годината”. Романот на Влада Урошевиќ”Вистинита но не многу веројатна историја за семејството Пустополски за куќата покрај Вардар и за четирите прстени” е добитник на наградата “Роман на годината” за 2022 година. Фондацијата „Славко Јаневски“ го прогласи најдобриот роман на Kонкурсот за наградата “Роман на годината”.

Романот на Влада Урошевиќ “Вистинита но не многу веројатна  историја за семејството Пустополски за куќата покрај Вардар и за четирите прстени” е добитник на наградата “Роман на годината” за 2022 година.