Skip to content

Песна за новиот ден

Нов ден

Утро.
Сончев зрак.
Отворен прозор и птичји звук.
Мирис на кафе и нов почеток.
Љубов на секаде.
Мирис на цвеќе и косена трева.
На сечие лице надеж за подобро утре.
Среќа и тага верни придружници.
Сивило и злоба,
завист, мир и слога.
Уживај во новиот почеток.

Напишете коментар