Skip to content

Сестра

Пријател за живот цел
ти зафаќа во срцето најголем дел.
Те теши кога си тажен,
присуствува во секој момент важен.
Води со тебе разговори по цела ноќ
нејзиниот збор има голема моќ.
Да те насмее таа знае најдобро
без неа немаше да ти биде подобро.
Поголема или помала не е важно
секогаш ја смееш кога се чувствува тажно.
За неа и живот ако треба би дала
тагата кога ја нема во близина не е мала.
Сакај ја твојата сестра ако ја имаш,
зошто од неа незимерна љубов примаш.
Чувај ја како птица на дланка
од секој што сака да и постави замка.
Биди за неа секогаш тука
и давај и мудра поука.
Сестринството е дар скапоцен
кој го нема не му е драгоцен.

Image

Напишете коментар