„После дождот доаѓа сонце“

images (2)

Пушти ја болката да боли, 
само така раните ќе се залечат.
Пушти ги солзите да течат,
само така ќе пресушат.
Пушти го да си оди и кога не сакаш,
ако сакал да остане, немало никогаш да си замине.

Небото плачеше, не затоа што имало вишок солзи,
туку затоа што сонцето се успало.
Кога ќе надвисне горе над нас, сите солзи ќе пресушат
и насмевка ќе се роди на сечие лице.

Некогаш е подобро да ја преживееш бурата, 
за да уживаш во земскиот рај.

6119019112_18a1bde77b_z

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели