Хаику поезија (7)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Долга е ноќта
за каење е касно,
не ме враќаш пак.

Тежок е патот
првиот чекор клучен,
остани силен.

Доцна по полноќ
обоена во црно
чекам светлина.

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?