,,Убиец на спомени”

black-blackandwhite-fun-grey-memories-favim-co

Убиј ги спомените пред тие да те убијат тебе,
закопај ги длабоко
да не те најдат,
да не болат.
Изми ја душата со солза,
па нахрани ја со насмев.
Вдиши го „утре“, издиши го „вчера“
и утре пак.
Молчиш пред вистината,
а ја величиш лагата,
заробен во својата замка
живееш во свет на илузија.
Ја отфрлаш реалноста,
градиш своја.
Ја прифаќаш темнината
затоа што светлината е во тебе.
Едно нема – за друго да се роди,
едно трае,
и друго е тука.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели