Хаику поезија (13)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Шарен лист во око,
студот во црна душа
заледува пак.

Топол камин тлее
срцето појако грее
во глувата ноќ.

Шарен лист во око,
полиња со надежи
ќе цутат вечно.

close

Впиши го твојот емаил ако сакаш да станеш дел од нашата блог заедница на читатели