Skip to content

„Малиот принц“ – Антоан де Сент-Егзипери

За месец октомври ја издвојуваме книгата „Малиот принц“ од Антоан де Сент-Егизпери.

„Малиот принц“ е најпознатиот роман на Антоан де Сент Егзипери, објавен во 1943-та година. Првично била замислена како книга за деца, оваа филозофско-лирска сказна е идеална за сите возрасти (и секој возрасен треба да ја има прочитано). Со длабоки прашања за животот, ќе ве натера да размислите за многу работи покрај тоа што корисно ќе го поминете вашето слбоодо време читајќи ја.
Книга ќе ве потсети на кважноста на љубовта, пријателството, одговорноста и приврзаноста во градењето на подобар живот, а со тоа и на подобар свет.

http://www.kafepauza.mk/wp-content/uploads/2016/04/65-nauchno-dokazhani-zhivotni-lekcii-na-koi-ne-uchi-maliot-princ-kafepauza.mk_.png

 

Напишете коментар