Skip to content

Дениција – Петре М. Андреевски

За промена овој месец наместо роман, за книга на месец Ноември ја избравме поетската збирка „Дениција“ од Петре М. Андреевски.

Ова е можеби една од најубавите поетски збирки некогаш напишани кај нас, за што сме сигурни дека љубителите на поезијата едногласно ќе се согласат.

Првпат е објавена во 1968 година и истата година има добиено два награди – Браќа Миладиновци и 11 октомври.

Топла препорака за секој месец, ден, година.

denicija

Напишете коментар