Skip to content

Годините кога научив да летам – Евгениј Хоуп

Одбив со себе да го понесам клучот од куќата. Немам потреба од таков спомен. Тоа би значело секојдневно потсетување на лажната припадност. Да беше онаа вистинската, немаше да трагам по островот, туку ќе си останев таму од каде што побегнав. Поточно, заминав. – извадок од „Годините кога научив да летам“ – Евгениј Хоуп.

Мислам дека овој извадок е сосема доволен за да предизвика љубопитност кај љубителите на книги што има Евгениј да раскаже за тоа како научил да лета.

Најтопло ја препорачувам оваа книга која е од наш македонски автор да биде дел од сечија домашна библиотека.

Евгениј Хоуп

Напишете коментар