Македонска поезија Поезија

Пустина

Пустина

Осамена душа талка по неа

Чекори тешко, остава траги

Трагалки за младата

Пустина

Сува и бесконечна

Создава ум недополнет

Ум збунет до лудило

Пустина

Обелодени приказна зачната

За оаза плодна слова

Таму каде што е мелодијата

Пустина

Зграбена мисла па фрлена в ад

Па воскресната пред младата

Заминат номад кон утрото

Пустина

Изодена до бескрајот

Од почетокот до крајот

До младата, за момент

Пустина

Досадно било чекорењето со умот

По прашливата пустина

Замижав и замислив плажа

Ах пустината…

Слични написи

2 thoughts on “Пустина
    1. Животот е драмска сцена, утрото е пролог додека ноќта епилог. Некојпат е лесно, некојпат тешко, се зависи од тоа каква претстава играме. Со еден збор, животот е комплициран како и поемава која е продукт од еден ден. Да не должам, едноставно ми е мило што ти се допадна. 😉

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје