Промоција на целокупното творештво на Весна Шереметкоска

Библиотеката „Кочо Рацин“ ве повикува на промоцијата која ќе се одржи во Вторник на 20.11 од 14 до 15 часот.

Повеќе за авторката:

Весна Шереметкоска (1971) од Прилеп
Член ка Клубот на литературни творци – Прилеп од 2012 год.
Инспирирана од секојдневниот живот, особено од опшествено – социјалните теми во нашата земја, во 2011 година излегува од печат романот – првенец ,,СТАРЕЦОТ СО КАВАЛОТ“ кој наидува на доста позитивни критики. Охрабрена од ,,првенецот,, -во 2014 година на слична тема се најде приказна од секојдневниот живот на страниците на вториот роман ,,ЖРТВА НА ЉУБОВТА“ кој носи втора награда КНИЖЕВЕН ПОСТАМЕНТ.

Во меѓувреме пишува поезија и кратки раскази, за кои добитник е на многубројни награди во земјава и надвор.
-Прва награда за песна – ПОЕТСКА ГАЛА – 2018
-прва, втора и трета награда, три години по ред – На конкурсот Мариовско-Мегленски културни средби
-Прва награда за расказ, втора за рсказ,втора за за песна- На конкурсот на просветни работници литературни творци – Скопје
-Трета награда за песна- ГОРДАНА КОЦЕВА – 2018
-Прва награда за песна – По повод месецот на книгата – Градска библиотека – Прилеп… и многу други награди.
Учесник во многу зборници меѓу кои и меѓународни, каде што е застапена со свои песни.
Во 2017 година, за прв пат стиховите ја дочекаа виделината сите на едно место во стихозбирката ,,ПОД ПРЕВЕЗОТ НА ДУШАТА“, која носи втора награда – КНИЖЕВЕН СВЕТИЛНИК.
Веќе се во подготовка и трет роман, втора сихозбирка и збирка раскази.

Линк од настанот тука.

46158996_1946431715423947_7705289908776075264_n

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?