Занимливости и информации Конкурси Културни настани

Рози на Џадето од Душко Трифуновски е најдобар расказ за 2018 година

Конкурсот заврши на 3.1.2019, а одлуката за да се избере само еден расказ покрај толку многу квалитетни дела беше навистина тешка задача.
После прочитувањето на сите раскази „жири комисијата“ составена од членовите на тимот од блогот донесе конечна одлука и го избра „Рози на Џадето“ од Душко Трифуновски како најдобар краток расказ кој беше испратен на конкурсот.
Наградата за најдобриот расказ се состои од една книга (по наш избор) и уште неколку дополнителни работи кои ќе бидат изненадување за наградениот.

Конкурсот успешно е реализиран, а авторот ќе биде исконтактиран.

Слични написи

8 thoughts on “Рози на Џадето од Душко Трифуновски е најдобар расказ за 2018 година
  1. Честитки, и посакувам ваквите конкурси и натпревари да се засилат. На пример, да има два-три круга во кој ќе има напнатост, борба, а последниот круг да се организира на некое место кадешто ќе бидат собрани сите учесници и ќе се одлучува на лице-место за победникот. Мислам дека дружбата е поубава и доживувањето е поинакво. Поздрав и расказот е прекрасен. Секое добро!

  2. САМО НАПРЕД. НАПРАВЕТЕ УСПЕХ СО ВАКВИ КОНКУРСИ, НО ДА ИМААТ УЧЕСНИЦИТЕ И МОТИВ. НА ПРИМЕР, БИ БИЛО ПОИНТЕРЕСНО ДОКОЛКУ СЕ ОБЈАВУВААТ И ИЗВАДОЦИ ОД АВТОРИТЕ, ПОБЕДНИЦИТЕ, ИНТЕРВЈУА СО НИВ БИДЕЈЌИ НЕКОИ ОД НИВ СЕ ВЕЌЕ АВТОРИ (Колку што знам, Душко веќе има книги и последната му е веќе барана, Наташа Малечка…) САМО НАПРЕД И СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ПРИМАТЕ ИДЕИ И ПРЕДЛОЗИ. ПОЗДРАВ (Y) Почнав да ве читам и следам од конкурсот наваму!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Крајбрежје