Skip to content

Бајка на грабливите/Зарем не – Сузана Николова

  • by

Добри сме колку да не си подадеме рака,
секој повеќе и повеќе сака,
да биде тоа што не може,
се смее на туѓи солзи,
а ги брише своите.

Искрени сме кога не лажеме,
а лага е секој втор збор,
со глава крената одиме,
а на грбовите тон бол.

Ни судат оние кои не вредат,
не имаат оние кои не не заслужуваат,
за нас едно големо браво,
доказ дека се почитуваме е она ниедно здраво.

Но не е лесно ни да си човек,
да грешиш секој ден,
да велиш да, а би рекол не,
да живееш во бајка на грабливите,
не е лесно, зарем не.

Напишете коментар