Ваши дела Конкурси

Да си птица

Да си птица

со здрави крила,

би сакала ли

слободно да леташ.

Ил би сакала кафез

и во него

затворена

да стоиш,

и чекаш храна

да ти донесе некој.

Да си птица,

што повеќе би сакала?

Слобода во небескиот шир

ил затворена во замислен мир.

Автор:
Сотир Чаушевски

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје