Да си птица – Сотир Чаушевски

Да си птица

со здрави крила,

би сакала ли

слободно да леташ.

Ил би сакала кафез

и во него

затворена

да стоиш,

и чекаш храна

да ти донесе некој.

Да си птица,

што повеќе би сакала?

Слобода во небескиот шир

ил затворена во замислен мир.

Автор:
Сотир Чаушевски

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?