Ваши дела Конкурси

Amor – Љубов

Ти си мојата љубов.

Те запознав на крајот од денот.

Те засакав, а не те познавав.

Те заљубив во полусвеста,

кога немаше надеж за спас.

Ти си мојата љубов и судбина

Те сакам.

Ти ми даде живот,

ми подари надеж.

Ми понуди спасение и закрила.

Ме заштити во светот на небиднината,

кога беспомошна бев јас.

Посакав да ти дојдам.

да најдам утеха.

Надеж да пронајдам.

Љубов да се сториме.

Заедно да се вивнеме

кај оној што благослов ми даде за живот.

А јас… откако те запознав,

посакав да имам вечен живот.

За да секогаш бидам со тебе.

Ти си мојата Амор

И желбата

Страста за живот.

Те сакам

И на небото

И на земјата

Засекогаш.

Автор:
Светлана Папачек

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје