Ваши дела Конкурси

Во моето училиште

Училиштето е

втор дом мој,

вредните ученици се собрани

како пчели во еден рој.

Наставниците  наши

секој ден збор по збор не научуваат,

а и задачите по математика

умешно ни  ги толкуваат.

Ден по ден стануваме

побогати со знаење,

и кога ќе пораснеме, никогаш…

за нашиот труд  нема да се каеме.

Автор:
Бојана  Миланова Ⅴ-5 одд.
ООУ„Блаже Конески“ Велес
Ментор: Светлана Бобевска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје