Во моето училиште

Училиштето е

втор дом мој,

вредните ученици се собрани

како пчели во еден рој.

Наставниците  наши

секој ден збор по збор не научуваат,

а и задачите по математика

умешно ни  ги толкуваат.

Ден по ден стануваме

побогати со знаење,

и кога ќе пораснеме, никогаш…

за нашиот труд  нема да се каеме.

Автор:
Бојана  Миланова Ⅴ-5 одд.
ООУ„Блаже Конески“ Велес
Ментор: Светлана Бобевска

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?