Јас сум поет

Како Коста поет

 и јас да бидам,

моите песни

во книга да ги видам.

На одмор одам,

 со мисла си идам,

не знам да го нацртам,

 но во песна ќе го составам.

Патувам и сонувам

 во светот на бајките,

за дружбата со јунаци

 состав Ви пишувам.

Јас сум поет славен

 и баш ми е мило,

во споменар

мојот автограм да е ставен.

Автор:
Кристијан Ристов Ⅴ-5 одд
Ментор: Светлана Бобевска
ООУ„Блаже Конески“ Велес

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?