Ваши дела Конкурси

Другарство

Другарство е птица што бескрајно лета,

со него  животот  ми цвета.

Другарството мое никогаш не се гасни

 заедно да трчаме  низ прекрасни басни.

Моето другарство  значи

Големо сонце над мене што зрачи.

По цел ден учиме а за викенди

Со музика си  бучиме.

Со него по цел ден на улица се дружиме

А во паркот со велосипеди кружиме,

По цел ден тоа не смее

Детската соба од игра и смеа грее.

Автор:
Огнен Најдовски  Ⅴ-5 одд
Ментор: Светлана Бобевска
ООУ„Блаже Конески“ Велес

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје