Ваши дела Конкурси

Име ти е

Име ти е заборав

Име ми е незнајно, мечта.

Во ноќи сонот ме одминува

Дење будно сонувам

Име ми е мечта.

Си сплетов лулка од најубави соништа

Накитени со насмевки и воздишки

Дојди!

Дојди да се луламе заедно

Да мечтаеме, да сонуваме.

Име ми е мечта…

Не!

Подобро оди си

Не доаѓај!

Сонот ќе ми го разбудиш

Едвај си сплетив лулка од соништа

Плач да сокријам,

Ако дојдеш

Сонот ќе ми го разбудиш

Ќе нема после кој да ме утеши.

Автор:
Христинa Илијевa Д

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје