Ваши дела Конкурси

Дома

Ако се вратам дома,

чинам сонцето поинаку ќе ме грее,

и воздухот ќе ми мириса на топол леб

и цвет на липа,

( иако од неа имам алергија ).

Ако се вратам дома,

ќе ме пречека ли радосниот лаеж

на уличното куче?

Ќе го сетам ли мајчиниот шепот – 

„Ајде стани, ти сварив кафе?“

Ако се вратам дома,

ќе ме чека ли веселиот џагор на 

децата во паркот?

Ќе го слушнам ли гласот на мојот

дестски сон ?

Но мене овде и сега, мене ми е дома.

Тука крај мене под пазува,

ми спие мојата радост.

И уште ти да дојдеш сине,

чинам сега оваа дома,

ќе ми биде навистина дома.

Автор:
Снежана Паноска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје