Стаса пролет – Мери Димитриевска

Пролет стаса

медо се наспа,

сончко се смее

детсткото лице го грее.

Кокичиња се јавуваат

за пролетта раскажуваат.

Сите се расонуваат

и заигруваат ,

пеперутките разлетуваат ,

ластовиците распејуваат.

Децата низ песна

ПРОЛЕТТА ја поздравуваат.

Автор:
Мери Димитриевска III-1 одд
ООУ,,Блаже Конески,“ -Велес
Ментори: Магдалена Камчева – Павлина Андова

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?