Ваши дела Конкурси

Темница

И ти дојде, темница, ненајавена

И јас те пуштив, садист, неподготвена

Ми рече ти треба пријател

Ти реков јас сум вистинската

И ти ми подари бездна, ме зароби

И јас ти го подарив разумот, те возвишив

Ме проколна, ми го зеде гласот

Те проколнав ти ја зедов моќта

И ти ми рече: Не можеш!

И јас ти реков: Гледај ме!

Автор:
Ана Патриклиева

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје