Темница – Ана Патриклиева

И ти дојде, темница, ненајавена

И јас те пуштив, садист, неподготвена

Ми рече ти треба пријател

Ти реков јас сум вистинската

И ти ми подари бездна, ме зароби

И јас ти го подарив разумот, те возвишив

Ме проколна, ми го зеде гласот

Те проколнав ти ја зедов моќта

И ти ми рече: Не можеш!

И јас ти реков: Гледај ме!

Автор:
Ана Патриклиева

close

Дали сакаш во твоето сандаче да стигнуваат
најпосетуваните статии на блогот
на крајот од секоја недела?