Ваши дела Конкурси

Еко-песна

Сегде отпад ,нигде цвет,

за пчелите нема мед,

сегде бетон и чад

многу е загаден овој град.

Смог насекаде има,

детето загаден воздух прима,

нигде нема лад,

насекаде асфалтен пат.

Нигде птица да пее,

ни пак човек да се смее,

еко-ѕвонот апел дава,

СЕКОЈ ОТПАД ВО КАНТА ДА СЕ СТАВА!

Автор:
Лилиа Поцкова –III-1 oдд.
ООУ ,,Блаже Конески’’-Велес
Ментори :
Магдалена Камчева / Павлина Андова

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје