Ваши дела Конкурси

Име

Усните го допираат шепотот…

Го премолчуваат твоето име..

Во снегулките ти ја испраќам..

Играта на буквите…

Весело се смеат.

Јас раскажувам.

Го допирам стаклото…

Си играм со буквите…

И цртам насмевки вo душата.

Ги испраќам заедно со нив.

И те гледам насмеан.

Бидејќи ништо на светот не е само..

Најубавите нешта ги создава душата.

Јас .. Јас сакам… Една бајка.

Барем за миг, да ме допре.

И за миг замисли…

Дека животот е река.

Неповратно заминува.

Деновите нижат часови…

Ќе ме пречека слабост.

И старост ќе натежне на плеќи.

Еден ден и раката ќе затрепери..

Немоќна да пишува..

Ете тогаш сакам..

Да напишам со поглед име..

Што свети во душата моја .

Не сакам и тогаш да скита прегратка..

Сакам..Едно парче од целото..

Сакам.. Да го допрам телото..

Да насетам живост , да прегрнам љубов ..

Да чувам свој здив.

Таму кај што се губам..

Во животот каде поглед зборува..

Каде љубов раскажува.

Каде вечност ќе царува…

Автор:
Оливера Ширговска

Similar Posts

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје